gitareffekt.jpg lorincz-balazs2.jpg lorincz-balazs.jpg

gitareffekt.jpg

lorincz-balazs2.jpg

lorincz-balazs.jpg

Hangstúdió

FELVÉTELI HELYSÉG VOCAL BOOTH

Fender Stratocaster USA american traditional

Fender Stratocaster

Egy klasszikus vonalvezetésű gitár, amely szinte minden könnyűzenei, illetve rock stílusban megállja a helyét - különösen, ha bőséges effekt és erősítő arzenállal rendelkezünk. Sokak szemében „AZ” elektromos gitár. Talán a leguniverzálisabb ilyen jellegű hangszerről van szó, amely megannyi gitáros álma. A gitár az általam eddig kipróbált hangszerek közül, (beleértve más évjáratú sztratókat is) a legkényelmesebb nyakkal rendelkezik, ezért könnyebb és jobb rajta játszani.

 

Cort Earth 70 NS akusztikus gitár

 Cort Earth

Dreadnought forma, fenyő top, mahagóni test, mahagóni nyak, rózsafa fogólap. Gyönyörű, remekül zengő fenyőfa test elegáns kidolgozással. A hangja egyszerűen szólva: gyönyörű - fényes és telt. Kiválóan beilleszthető a pop, az r’n’b és természetesen az akusztikus rock stílusokba.

 

Casio Privia PX-700 digitális zongora

 Casio Privia PX-700

88 billentyű kalapács billentéssel: A márka ne tévesszen meg senkit, egy meglepően kiváló minőségű hangszerrel van dolgunk, különösen a kalapács mechanikát és a játékérzetet tekintve. A hangszer rendkívül kellemes, jól dinamikázható billentéssel rendelkezik, és ezért nagyon szépen és könnyedén lehet rajta játszani. Ár-érték arányban megveri a hasonló árkategóriás Yamaha, Korg, Roland modelleket. Plusz jó pont a remekbe szabott modern és újszerű design. Természetesen a hangszer midi kimenetével bármilyen szoftver hangszert, szintetizátort, samplert meg tud hajtani így a hangszínei ezekkel az eszközökkel tovább bővíthetőek.

 

Telefunken USA: AK 47 Professzionális stúdiómikrofon

Telefunken USA: AK 47 stúdió mikrofon

 

Kiváló minőségű, nagymembrános, csöves kondenzátor mikrofon. Elsősorban énekfelvételre használjuk, mivel nagyon szép, meleg, telt zenei hangzást kaphatunk a csöves elektronikának köszönhetően, a magasai gyönyörűen levegősek, selymesek. A mikrofon ugyanakkor rendkívül részletes, élethű soundot produkál, amely kiemelkedik minden mixben. Mivel rendkívül tiszta hangokat nyerünk a mikrofonból ezért ez igen széles felhasználhatóságot tesz lehetővé. Így énekhez, dobokhoz, zongorához, akusztikus/elektromos hangszerekhez egyaránt használható.

 

Avedis MA5 Hi-end mikrofon előerősítő

Avedis MA5 mikrofon előerősítő

A világszerte legkeresettebb stúdióhangzást - a klasszikus NEVE 1073 soundot reprodukálja ez a hi-end modern-vintage előerősítő, selymes magasakkal, sweet hangzással, dögös mélyekkel. Ezen keresztül a felvételek 3D-sebbek, levegősek, kiemelkednek a mixből. Extra különlegessége az előerősítőnek, hogy rendelkezik egy 28khz tartományban emelő analog eq-val is, amitől a felvétel még fényesebb, nyíltabb, levegősebb, átütőbb lesz.
Az előerősítő annyira jól sikerült design, hogy világszerte stúdiókban slágertermék lett az elmúlt években, egy-két hónapos rendelési idővel szállítják, és ezért a használt darabok ára sok esetben megegyezik az újéval.
Az előerősítőt API lunchboxban használjuk.

EMU 1616m hangkártya, AUDIOInterfész, konverter

EMU 1616M hangkártya

Mastering grade audió interfész. Két stúdió minőségű mikrofon/gitár előerősítővel (Hi-Z) valamint néhány vonalszintű (line, phono), digitális (adat, s/pdif), és két-két midi
be/kimenettel rendelkezik. A két mikrofon, illetve magas impedenciájú hangszer bemenetre opcionálisan analóg soft limitert is aktiválhatunk, amely megóv attól, hogy egy váratlanul nagyobb jelszintű szignál túlvezérelje a hangkártya konvertereit, magyarul ilyen szélsőséges esetekben sem megy tönkre a felvétel a digitális clipelésektől. A kártya, vagy pontosabban szólva audiointerfész kiváló minőségű AD/DA konverterekkel rendelkezik, ugyanazokkal, amelyek az ipari standardnek számító, több millió forintos protools HD rendszerekben is dolgoznak. Ezekkel akár 192 Khz-es (!) mintavételi frekvencián is lehet felvételt készíteni, vagy zenét lejátszani, már ha szükséges (az emberi fül kb. 18–.20 khz-ig képes meghallani a hangokat - a CD standard 44.1 khz). A hangkártya olyan alacsony jel/zaj viszonnyal rendelkezik, hogy akár a legkomolyabb hangminőséget megkövetelő maszterelési feladatokra is alkalmas.
Az eszköz teljesen mobil – a laptopba PCMCIA foglalaton keresztül csatlakozik –, ezért élő felvételekre, illetve fellépésekre is alkalmas. Különösen hasznos ilyenkor, hogy képes több ki és bejáratú keverőpultként is viselkedni, azaz például egyszerre lehet vele effektezni egy énekest és egy gitárt, szoftver hangszereket, mp3-at vagy szekvenszert megszólaltatni, valamint auxolni egy monitor keverést.

Philips freevents X51 Laptop

Philips freevents X51 Laptop

Egy 12 colos képernyővel rendelkező laptop, amely méretei és eleganciája miatt általában ámulatba ejti azokat, akik először meglátják. Ennek ellenére minden benne van ami kell, sőt még több is. 1,7 Ghz-es Intel Centrino mobil processzor, 1 Giga Ram, 60 Giga merevlemez, PCMCIA foglalat, DVD író, négy az egyben médiakártya olvasó (SD, MS pro, MMC, MS), firewire, hangkártya, hangszórók, wireless, 3 usb port, videokártya kimenet, hálókártya.

Samplitude ProX 5 Digital Audio Workstation

 

Nem a legismertebb ilyen jellegű szoftver (mint a Cubase, ProTools, Logic, Sonar), de az biztos, hogy az egyik legkülönlegesebb. Hosszú gondolkodás és válogatás után úgy tűnt a Samplitude Pro az, ami a leginkább kielégéti az igényeinket az audio produkciós/hangszerelési/keverési/maszterelési munkafolyamatokban. - A magasabb bufferméret beállítási lehetőséggel, illetve a Hi Latency Audio Engine használatával több plugint/effektet/tracket lehet használni mint, más programokkal.
- A track/object/instrument freeze funkciókkal „lefagyaszthatunk” erőforrásigényes effekteket, és így CPU-t szabadíthatunk fel további effektek számára. A samplitude freeze funkciója tapasztalatom szerint sokkal rugalmasabban és hatékonyabban kezelhető más programok hasonló funkcióihoz képest.
- Nagyszerű saját pluginek/effektek: az egyik legjobb kompresszor, kiváló csöves előerősítő szimulátor, remek tranzient designer, jó minőségű mastering effektek, pl. multiband kompresszor stb. A DAW-ok közül a Samplitude-nak volt először impulzusválasz alapú térszimulátora (IR reverb).
- Objektum orientált szerkesztési, és effektezési rendszer. Azaz nem csak a trackeken lehetnek effektek, hanem minden egyes audiórészleten külön-külön pluginek, cross fade beállítások, pitch és time-stretch beállítások lehetnek.
- Nagyon jól kezelhető, átlátható keverőpult.
- Sok hangmérnök, illetve felhasználó szerint ez egyik legjobb hangminőség...

 

pluginek

Amplitube gitárerősítő szimulátor

Amplitube 3 gitárerősítő szimulátor

Amplitube 3 gitárerősítő szimulátor

Analóg modellezésű gitárerősítő, hangfal, mikrofon effektpedál és rackeffekt szimulátor. Ma már elég sok, sőt egyre több ilyen jellegű szofver létezik, de az olasz-amerikai ’IK Multimédia’ úttörője ennek területnek, és hangminőségben, dinamikaválaszban, élethűségben még nemigen tudta a konkurencia beérni, beleértve ebbe a Line6-es POD-ot, vagy a NI-s GuitarRig-et, vagy a Peavey által nemrég felvásárolt Revalver mk3 is. Az amplitube3 alapvetően a klasszikus pop, rock, funky, metál hangzásokat kínálja nekünk. Mindezt pedig a igényesebben, legrealisztikusabban szólatatja meg, legyen az Vox, Marshall, Fender, Orange vagy Mesa. A program tartalmaz minden elemet - előerősítő, végerősítő, eq, zengető, zajzár, hangoló, effektpedálok, rack effektek, láda-hangfal és mikrofon szimuláció, - ami szükséges a tökéletes (klasszikus vagy egyedi) gitár sound kialakításához - mindezt akár 20.000-féle kombinációban.

IK Multimedia T-racks grand mastering és mixing plugincsomag

IK Multimedia T-racks 3 grand mastering és mixing plugincsomag

Az ezekben található effektek analóg mastering és stúdioeszközök digitális reprodukciói, amely a világ legkeresettebb, legjobb hangzású stúdioberendezéseinek karakterisztikáján túl, a legapróbb részleteket, az ezekben az eszközökben található alkatrészeknek, elektroncsöveknek, transzformátoroknak a harmonikus torzításait is lemodellezi.
Akár tiszta, akár színezett/csöves; akár modern akár klasszikus/vintage pop hangzást szeretnénk elérni, minden szükséges eszköz -a legjobb eq-k, kompresszorok- a rendelkezésünkre állnak. Ezekkel az eszközökkel a megkevert zenét hallható minőségvesztés nélkül lehet az optimális hangosságra maszteringolni digitális sallangok nélkül.

IK Multimedia Classic Studio Reverb (CSR) zengető

Négy darab igen jó minőségű zengető effekt. A fejlesztők drága és komoly stúdióberendezések emulációját készítették el szoftveres változatban. A négy verzió négy - a popzenében általánosan használt - zengetőtípust modellezi: ezek a Hall, Room, Plate, Inverse. Nagyon szépen szóló soundot kölcsönöz a felvételnek. Mivel algoritmus alapokon működik, minden paramétert, beállítást felxibilisen könnyen módosíthatunk úgy, hogy a minőség változatlan marad - ellentétben sok IR alapú reverbbel. Hangzása sokak szerint vetekszik a Lexikon legendás hardveres zengetőivel, azonban előnye velük szemben - mivel pluginról van szó -, hogy a beállítások együtt elmenthetők a dallal. Más zengető pluginekhez képest kicsi az erőforrásigénye, emiatt akár 3-4 vagy több is elfut belőle egyszerre, ami bőven elég, különösen ha többnyire AUX sávokon használjuk.

Eiosis AirEq hi-end analóg karakterisztikájú hangszínszabályzó

Eiosis AirEq hi-end analóg stílusú, karakterisztikájú és hangzású hangszínszabályzó

Megdöbbentően jól szól. Mindezt úgy, hogy nem terheli le a processzort. Nagyon jó akusztikus, elektronikus hangszereken és különösen éneken. Sajátossága az ún. AirBand, amellyel levegős magasakat csempészhetünk az énekhangzásba, vagy fényes, élénk hangszínt adhatunk egy hangszernek. Egyszerre transzparens, de soundot is csinál a hangnak.

Eiosis E2 Deesser

Eiosis E2 Deesser

Egy forradalmian új, ismereteink szerint a legkreatívabban, és leghatékonyabban használható eszköz az énekfelvételekből gyakran zavaróan kilógó, erősen sziszegő hangok (s, sz, z, c, t) kezelésére, kontrollálására. Egyedülálló módon az E2deeser különválasztja a normál és a sziszegő hangzású részleteket és a két részt teljesen függetlenül lehet effektezni, eq-zni. Pédául a sziszegős hangok hangszínét sötétíthetjük, miközben a normál részeken magasat emelhetünk, így sokkal homogénebb, levegősebb énekhangzást kaphatunk. (Más deesereknél az volt a tapasztalat, hogy a deeseléssel sajnos a magas hangok egy részét is elveszítjük.) A plugin kiválóan kezeli az akusztikus gitárjáték közben gyakran hallható, a húrokon megcsúszó kéz által keltett éles hangokat (fret noise) is.

Melodyne hangmagasság- és ritmuskorrekciós szoftver

Melodyne hangmagasság- és ritmuskorrekciós szoftver

Az ének, vagy a hangszeres felvétel dallamának szerkesztését teljesen új módon közelíti meg: vele észrevétlenül és a természetes hangzást megőrizve javíthatjuk ki pl. az ének intonációs vagy ritmikai hibáit, pontatlanságait. A program automatikusan elemzi a hangot és meghatározza azok magasságát és hosszát, amelyeket ezek után már tetszés szerint szerkesztünk, vagy korrigálhatunk. Korábban erre egyedül a MIDI hangszerek esetén volt lehetőség. Ezenkívül a Melodyne képes megváltoztatni az emberi hang és a hangszerek meghatározó paramétereit a felvétel karakterisztikájának befolyásolása nélkül.

Native Instruments Kontakt szoftver sampler

Native Instruments Kontakt3.5 szoftver sampler

Élethű zongora, vonós, fúvós vagy egyéb akusztikus hangszerek, vagy akár komplett szinfonikus zenekar megszólalatatásához a number one. Piacvezető a szoftver sampler technológiában.

Native Instruments FM8 szoftver szintetizátor

Több ezer szintetizátor hangszín, óriási sound design potenciál új hangzások létrehozásához. Alapjáraton a 80-as évek szintipop hangzásvilágát idézi, azonban a benne rejlő potenciállt kiaknázva használják korunk neves Dubstep producerei is, hogy új, eredeti, modern hangzásokat kreáljanak.

Képgaléria

hangszereles-foto.jpg
studio1.jpg
studio2.jpg
studio3.jpg
studio4.jpg
studio5.jpg
telefunken-usa-ak-47.jpg
casiopx700.jpg
AT3_Standalone.jpg
melodyne-plugin.jpg
 

Kapcsolat